side

Ukrainsk spiselig bæretaske vinder pris

Hej, kom for at konsultere vores produkter!

 

Ukrainske forskere har opfundet en miljøvenlig plastikpose, der nedbrydes hurtigt, ikke forurener miljøet, og hvad mere er, du kan spise den, når den er slidt op.

Dr. Dmytro Bidyuk og hans kolleger opdagede materialet som et biprodukt ved at kombinere naturlige proteiner og stivelse i deres laboratorium på National Agrarian University i Sumy i det nordøstlige Ukraine, det lokaleDepo.Sumynyhedsside rapporter.

De har formstøbte kopper, sugerør og poser af tang og en stivelse afledt af rødalger.Disse ville ellers være lavet af engangsplastik, som kan tage flere hundrede år at nedbryde.

"Den største fordel ved denne kop er, at den nedbrydes fuldstændigt på 21 dage," fortalte Dr. Bidyuk1+1 TV.Posen, tilføjede han, går i opløsning i jorden på lidt over en uge.

 

 

Du kan også være interesseret i:

Der har været eksempler på tasker lavet iIndienogBalider kan omdannes til dyrefoder, og et britisk firma er ved at udvikle spiseligtvandposer, men den ukrainske innovation er ifølge Dr. Bidyuk "al dente, snarere som nudler".

Logoerne og farven er afledt af naturlige madfarver, og sugerør kan smages, så "du kan nyde en drink frugtjuice og derefter tage en bid af sugerøret," tilføjede han.

Ukrainske miljøforkæmpere er begejstrede over udsigten til, at engangsplastik bliver erstattet af varianter af dette materiale, sagde tv-korrespondenten, især da dets gødningsegenskaber kunne se lossepladser plantet med nåletræer.De opfordrer regeringen til at investere.

I mellemtiden vandt Sumy-teamet Sustainability Award ved University Startup World Cup i København i denne måned og taler med udenlandske partnere, der finansierer yderligere forskning.

 _103929669_bag5

_103929667_bag4


Indlægstid: Jun-09-2022